مقالات

هر آن چه در مورد چیپ هدلایت باید بدانیم

انواع چیپ هدلایت

چیپ هدلایت، نسل جدیدی از چراغ های خودرو است که در کاسه چراغ اتومبیل قرار می گیرد. اگر با چیپ های هدلایت آشنایی ندارید، با ما همراه باشید، تا اطلاعاتی جامع، در این مورد دریافت نمایید.

در صورتی که از علاقه مندان به وسایل جانبی خودرو باشید، شاید برای خرید هدلایت خودرو اقدام کرده باشید. هدلایت ها می توانند، جایگزین مناسبی برای چراغ های زنون اتومبیل شما باشند و در قسمت های نور بالا، نور پایین و پروژکتور خودرو، قابلیت نصب دارند.

مصرف برق بالای لامپ های زنون و هالوژن در اتومبیل، گاهی باعث ذوب شدن سیم کشی برق خودرو و یا کاسه چراغ می شود. هدلایت ها متشکل از چیپ های ال ای دی هستند که مصرف برق فوق العاده پایینی دارند، بنابراین مشکلی برای سیم کشی برق اتومبیل ایجاد نخواهند کرد.

چیپ های هدلایت، دارای مدل های گوناگون می باشند. چیپ های ال ای دی موجود در هدلایت ها، با وجود این که توان مصرفی پایین تری دارند، بازده نوری بالاتری را دارا می باشند، زیرا این منابع نورانی، 90 درصد انرژی برق را به نور تبدیل می نمایند، اما در چراغ های دیگر، بیشتر انرژی، تبدیل به تلفات حرارتی می شود.

هدلايت dark light

هدلايت dark light

چیپ هدلایت چیست؟

چیپ هدلایت، در حقیقت یک منبع نور است که به عنوان چراغ اتومبیل استفاده شده و علاوه بر ایجاد زیبایی بصری، روشن کننده جاده می باشد. هدلایت ها، از چیپ ها یا تراشه هایی تشکیل شده اند که وظیفه پخش نور را بر عهده دارند.

علت محبوبیت هدلایت ها نیز، به واسطه همین چیپ های نورانی است، زیرا نور شفاف تر و واضح تری، نسبت به لامپ های زنون و هالوژنی اتومبیل تولید می کنند. امروزه طیف وسیعی از انواع هدلایت در بازار وجود دارد که این موضوع سبب سردرگمی خریداران شده و نمی دانند، چه هدلایتی برای آن ها مناسب تر است.

چیپ های هدلایت، با فناوری LED یا دیودهای ساطع کننده نور تولید شده اند، بنابراین دارای طول عمر مفید بالاتری، نسبت به دیگر چراغ های خودرویی هستند و دارای راندمان نوری قوی تری می باشند.

لامپ های هالوژنی استفاده شده در خودرو، از رشته های تنگستن، ساخته شده اند که در هنگام روشن شدن، گرمای زیادی را تولید می نمایند. عملکرد این لامپ ها، در حقیقت با ایجاد گرمای زیاد است که باعث تولید نور مرئی می شود. گرمای زیاد در این چراغ ها، ممکن است، باعث ایراد در کاسه چراغ خودرو شود، به گونه ای که کاسه چراغ، زرد و تار گردیده و سبب کاهش پخش نور در شب و افت دید راننده خواهد شد.

استفاده از هدلایت ها با چیپ های نورانی ال ای دی، گرمای بسیار کمی را در مقایسه با لامپ های هالوژنی، در کاسه چراغ ایجاد می کند که از مزیت های این چراغ ها به حساب می آید. در ادامه با ما همراه شوید که انواع چیپ هدلایت را با هم مرور نماییم. همچنین شاید برایتان جالب باشد که تفاوت هدلایت دوطرفه و چهارطرفه را بدانید.

ادامه مطلب
بهترین مارک باطری ماشین چیست؟

انواع چیپ هدلایت

چیپ های نورانی موجود در هدلایت ها، به سه گروه دسته بندی می شوند: چیپ SMD، چیپ COB و چیپ CSB.

چیپ SMD

چیپ SMD هدلایت، از تعدادی ال ای دی SMD تشکیل شده است که در کنار هم چیده شده اند. ال ای دی های SMD، دارای ابعاد ریز بوده و بر روی سطح برد، لحیم می گردند.

دیودهای نورانی SMD در انواع مختلف موجود بوده و دارای طیف های رنگی وسیع هستند. به طور مثال SMD5050 نوعی از ال ای دی های نورانی است که در هدلایت ها کاربرد فراوانی داشته و نور واضحی را ایجاد می کند.

برخی از تراشه های SMD از سه دیود سبز، قرمز و آبی تشکیل شده اند که با نام RGB شناخته می شوند. این چیپ ها، قابلیت ترکیب رنگ را دارا بوده و چندین رنگ مختلف را با ترکیبی از ال ای دی های سبز و قرمز و آبی تولید می کنند.

چیپ COB

در چیپ های COB، منبع نور ال ای دی، بر روی یک برد یا چیپ قرار گرفته است. در این چیپ ها، تعداد زیادی ال ای دی، به صورت داخلی بر روی یک تراشه قرار گرفته اند. چیپ های COB، نور نقطه ای ایجاد می کنند.

از این رو صفحه ای بر روی تراشه، قرار گرفته است که باعث پخش نور یکنواخت شده و خیرگی و آسیب به چشم را کاهش می دهد. چیپ هدلایت های COB، نور قوی تری را تولید کرده و طول عمر بالاتر و قیمت مناسبی دارند.چیپ هدلایت سی او دی

چیپ CSP

چیپ های CSP، تراشه های جدیدی هستند که برتری قابل ملاحظه ای نسبت به دو نوع قبلی دارند. در این تراشه ها، منبع نور، مستقیما بر روی برد، قرار داده می شود، اما در دو نمونه قبلی، تراشه ها بر روی سطح برد لحیم می شدند. از این رو تراشه های CSP، دارای ابعاد کوچکتری هستند، زیرا سیم رابط حذف شده و مسیر انتقال جریان الکتریکی در آن ها کاهش پیدا می کند.

چیپ های CSP، درجه حرارت بالاتری را می توانند، تحمل کنند، زیرا مقاومت حرارتی در اثر لحیم کاری در آن ها وجود ندارد. توضیح این که، در چیپ های SMD و COB، اتصال و لحیم بین برد و منبع نور، ممکن است، در اثر حرارت، ذوب شده و خاموشی چراغ را در پی داشته باشد.

مزیت مهم چیپ هدلایت CSP، سایز بسیار کوچکتر چیپ می باشد. بنابراین امکان نصب آن، دقیقا در وسط کاسه چراغ خودرو وجود دارد. قرارگیری این هدلایت ها، در مرکز کانون چراغ، سبب پخش نور و پرتاب نور مناسب گردیده و باعث آزار چشم عابران و سایر رانندگان  نخواهد شد.چیپ هدلایت سی اس پی

تعویض چیپ هدلایت

گاهی ممکن است، چیپ هدلایت دچار خرابی شده و نیاز به تعویض داشته باشد. بدین منظور نیازی نیست، یک هدلایت جدید خریداری کنید، کافی است، چیپ نورانی را با یک چیپ جدید جایگزین کنید. مراحل تعویض چیپ ال ای دی به این ترتیب می باشد:

  • باز کردن پرچ های اتصال چیپ به هدلایت
  • باز کردن پیچ و اتصالات فن و جدا کردن آن
  • بیرون آوردن چیپ ال ای دی، به همراه متعلقات، از داخل قاب، به کمک یک دم باریک
  • داغ کردن پدهای چیپ ال ای دی با هویه
  • خارج کردن قلع های اضافه با قلع کش
  • جایگزین کردن یک چیپ ال ای دی جدید و لحیم کردن پدها
  • بستن روکش و محکم کردن پیچ اتصالات
ادامه مطلب
قفل فرمان بزنیم یا نزنیم؟ اهمیت قفل فرمان

در صورتی که شما، دارای ابزار کافی مانند هویه و دیگر تجهیزات برای تعمیر چیپ ها نیستید، به راحتی تعویض چیپ ال ای دی هدلایت را به متخصصین این کار بسپارید.

بازگشت به لیست

8 دیدگاه در “هر آن چه در مورد چیپ هدلایت باید بدانیم

  1. شایان گفت:

    مرسی از توضیحاتتون مقاله خیلی مفیدی بود

    1. Rafiee گفت:

      زنده باشین دوست عزیز

  2. MIRZAEIAN گفت:

    مقاله خوبی بود فرق مدلای چیپ هدلایت رو ساده و روون توضیح داده بودید. فروش هدلایت هم دارید توی همین سایت؟

    1. Rafiee گفت:

      بله دوست عزیر. برای مقایسه و خرید انواع هدلایت میتونید از طریق لینک زیر اقدام کنید
      https://ali-sport.ir/product-category/هدلایت/

  3. علی گفت:

    سلام. اگه چیپ رو تعویض کنیم. بازم هدلایت نور سابق رو داره؟
    ایا عمری میکنه یا نه؟
    ممنون میشم توضیح بدین

    1. rashidi گفت:

      تمام هدلایت ها بعد از روشن شدن و رسیدن دمای سطح LED هاشون به مثلا هشتاد درجه ، شروع به افت توان مصرف میکنن تا آسیبی به چیپ LED نرسه چون دشمن درجه یک هدلایت ها حرارت هست . درایور شروع میکنه به کم کردن توان مصرف و بالا بردن دور فن خنک کننده تا بتونه دما رومثلا در حدود 100 درجه ثابت نگه داره . یعنی مثلا اگر یک هدلایت با 40 وات شروع به کار میکنه ، توی کاسه چراغ ودمای موتور (اگر درایور و کیفیت ساخت بالا باشه) روی چیزی حدود 30 وات ثابت میشه ! ولی این که مثلا بعد از 6 ماه دیگه اون نور روز اول رو نداره هیچ ربطی به این موضوع نداره . اگر هدلایت شما روز اول 4000 لومن نور میداده شش ماه بعد هم همین قدر نور میده اما این نور دیگه قطعا اون تازگی روز اول رو نداره ، ضمن این که ممکنه کاسه چراغ ها هم دیگه اون کیفیت سابق رو نداشته باشه

  4. محمد گفت:

    سلام من چیپ هدلایت رو تعویض کردم ولی روشن نمیشه علتش چی میتونه باشه

    1. administrator گفت:

      باعرض سلام و احترام احتمال زیاد مناسب خودش نیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *